Erkoç'lar şenlikte buluştu

Erkoç

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 14.'sü düzenlenen Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai'yi anma şenliği Denek Dağ'da yapıldı. Sabah saatlerinde Gazibeyli Köyünde bulunan mezarlık ziyaretiyle başlayan şenlikte Erkoç'lar bir yandan hasret giderdi, diğer taraftan Dene

DUALARLA YAD ETTİLER

13. yıl önce başlayan ve gün geçtikçe kartopu misali katılımın her yıl biraz daha arttığı Dulkadiroğulları Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai’yi anma şenliklerinin 14.’sü Gazibeyli Köyü Keklik Kayası Mevkiinde yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Gazibeyli Köyünde Sıla-i rahimde buluna Erkoçlar atalarını dualarla yad ettiler. Mezarlık ziyaretinde Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Daha sonra Denek Dağın Keklik Kayası mevkiinde bir araya gelen Erkoç’lar akrabalarıyla hasret giderdi.

 

GENİŞ KATILIM

Keklik kayası mevkiinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK temsilcileri, Erkoç aileleri ve yakınları katıldı. Hava şartlarının yağışlı gittiği şu günlerde şenlik günü yağışsız geçmesi organizatörleri sevindirdi. Kırıkkale Dulkadiroğulları Eğitim Kültür, Çevre ve Yardımlaşma Derneği tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

KURUMSALLAŞAN ŞENLİK

Törende konuşan Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, “Bu yıl on dördüncüsünü yaptığımız, gelenekselleşen hatta birazda kurumlaşan Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai’yi anma şenliği hepimizi burada bir araya getiriyor bundan çok mutluyuz. Bu şenlik sayesinde ilçemizin en yüksek mevkii olan Denek Dağını ziyaret etmiş oluyoruz. Şenliğimiz il dışında bulunan aile fertlerini bir araya getiriyor ve hasret gidermelerine fırsat veriyor. İlçemiz adına çok güzel bir sosyal etkinlik. Bu güzel etkinliğe emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

BİRLİK BERABERLİĞİ PEKİŞTİRİYOR

Kırıkkale Dulkadiroğulları Eğitim Kültür, Çevre ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Köksal Erkoç’ta günün anlam ve önemi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Şenliğe rahmetli eşi Nihat Erkoç’un hayrına katkıda bulunan eşi Nercihan Erkoç’a teşekkür eden Başkan Erkoç Duldakiroğullarının tarihi hakkında bilgilendirmede bulundu. Şenliğin Erkoç aileleri arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğine dikkat çeken Başkan Erkoç, bu birlikteliğin sonsuza dek devam etmesini temenni ettiklerini kaydetti.

 

AKRABALAR HELALLEŞTİ

Denek Dağı zirvesinde yapılan şenlik aile fertleri arasında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirirken, yeni nesil birbiriyle tanıştı kaynaştı. Şenlikte Erkoçlar dedeleri Aşık Serdai’yi de dualarla yad ettiler. Aynı zamanda bölgenin en önemli şairleri arasında yer alan Aşık Serda-i’nin şiirleri seslendirildi. Şenlik daha sonra akşam saatlerine kadar devam etti. Halaylar çekildi, oyunlar oynandı, gençler birbiriyle kaynaşırken, aile fertleri tören sonrasında birbirinden helallik aldı.   

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ